Varen in Akkrum

Ontzettend leuk om in de lente en zomermaanden met de boot erop uit te gaan om te varen in Akkrum. Heb je zelf een boot die je gemakkelijk mee kunt nemen? Dan kun je in Akkrum tijdens een prachtige zonnige dag hier mooi gebruik van maken. Heb je geen eigen boot maar wil je wel heel graag het water op om te varen? Niet getreurd want in Akkrum is er ook de mogelijkheid om een boot te huren. Dit mooie waterdorp wordt tijdens zonnige dagen druk bezocht. Doordat er veel eetgelegenheden en winkels in Akkrum te vinden zijn, is een dagje varen in dit dorp zeker een aanrader. Wil je tijdens je boottocht even uitstappen om een mooie wandeling te maken? Meer dan de boot aan en kom op een later moment weer terug om verder te varen.

Varen in Akkrum: de activiteiten

Hoe wel het natuurlijk ontzettend leuk is om te varen in Akkrum kun je er ook voor kiezen om watersporten uit te voeren. Er ligt namelijk genoeg water in dit dorp waardoor het zeker een goede plek is om bijvoorbeeld te oefenen met zeilen of om te leren surfen. Wil je weten waar nog meer mooie vaarlocaties te vinden zijn? Loop dan even binnen bij het VVV-kantoor dat je in Akkrum bij het passantenhaventje kunt vinden.

Mocht je het interessant vinden dan kun je er ook nog voor kiezen om de 41 meter hoge watertoren van het dorp te bekijken. Hoewel deze toren al een aantal jaren niet meer in gebruik is, kun je deze wel prima bekijken. Veel mensen vinden dit interessant en het is dan ook niet zo gek dat dit een toeristische trekpleister is. Daarnaast kun je ook langs het rijksmonument Coopersburg lopen.

Varen in Akkrum

Aanleggen in Akkrum

Wanneer je gaat varen in Akkrum en omgeving kun je zowel aanleggen bij de jachthaven als één van de passantenhavens. De jachthaven Tusken de Marren ligt aan de westkant van het dorp aan de Meinesloot. Het wordt gezien als een grote haven waar ook water en elektra aanwezig zijn. Daarnaast zijn er sanitaire voorzieningen en kun je benzine voor je boot kopen. Internet is aanwezig maar het kan zijn dat dit niet altijd even goed werkt. Vanaf deze locatie ben je in ongeveer 5 minuten in het centrum van Akkrum. Hier zijn er genoeg eetgelegenheden. Ook kun je terecht bij een supermarkt om wat inkopen te doen voor onderweg. Ben je een passant? Dan is het niet nodig om in een box te liggen, je kunt dan aan de kade je boot bevestigen. Deze hoek is namelijk gereserveerd voor passanten.

Naast de jachthaven zijn er verschillende passantenhavens te vinden. Zo is er de passantenkade It Stalt en ook een aantal andere mogelijkheden bij het spoor en tegen de Kromme Knillis. Al deze locaties zijn erg klein en qua voorzieningen vaak beperkt. Je kunt dus het beste gebruikmaken van een jachthaven of een gratis aanlegplaatsen zoeken tussen de verschillende steden in. Deze plekken staan aangegeven zodat je ook gelijk weet waar je wel of juist niet mag staan.