Boot huren in Friesland

Friesland is één van de meeste populaire vaargebieden in Nederland. Hier een boot huren is dan ook geen gekke optie. Met het IJsselmeer, de Waddenzee en de Friese meren heb je genoeg keuze om je vaartocht te plannen. Uiteraard kun je ook prima met een sloep door de weilanden varen. Dit is ontzettend leuk voor een bedrijfsuitje of wanneer je iets te vieren hebt. Een boot huren in Friesland kan op vele verschillende plekken. Daarnaast kun je op bijna alle locaties wel aanmeren. Nieuwsgierig geworden wat de mogelijkheden zijn? Dan ben je hier op het juiste adres.

Boot huren zonder vaarbewijs

Wil je een boot huren maar heb je geen vaarbewijs? Meestal is dit geen probleem! Wel is het belangrijk dat je wat vaarervaring opdoet. Heb je deze nog niet eerder ergens opgedaan? Dan krijg je bij aanvang van je huurperiode een vaartraining om het besturen van een boot te leren. De meeste bedrijven nemen echt de tijd voor je en leggen de technieken rustig aan je uit zodat de boot ook weer heelhuids terugkomt. Zo leer je het manoeuvreren met de boot, het aanleggen en de regels qua voorrang. Alles om u veilig het water op te krijgen.

Simpel en snel een boot huren

Omdat er in Friesland ontzettend veel plekken zijn waar je een boot kunt huren is het niet moeilijk om een goede boot te vinden. De Noordelijke provincie beschikt namelijk over meer water dan land. Je zult dan ook ontzettend veel boten op het water tegenkomen wanneer je zelf gaat varen. Ben je op zoek naar een kleine boot voor meerdere personen? Of staat jouw bruiloft voor de deur en wil je graag de receptie op een boot houden? Ook dan is er in Friesland volop keus in bootverhuur. Voor bedrijfsuitjes kun je grotere boten huren. Lijkt het jou geweldig om een kapitein aan boord te hebben? Dan kun je deze er gewoon bij boeken.

Boot huren in Friesland

Boot huren in Friesland: dingen waar je op moet letten

Hoewel het dus niet moeilijk is om een boot te huren voor een dagje uit, weekendje weg of een hele week vakantie, zijn er wel een aantal punten waar je op moet letten. Omdat bedrijven die aan bootverhuur doen nogal in prijs kunnen verschillen, is het aan te raden om verschillende boten met elkaar te vergelijken. Je kunt vaak namelijk goedkoper het water op dan je van tevoren eerst gedacht had. Maak het zo duur of goedkoop mogelijk als je zelf wilt.

Bedenk eerst voor hoe lang je een boot wilt huren. Ga je één middag varen of ben je van plan om dagen op het water te verblijven? Voor deze laatste optie is het belangrijk dat er een badkamer, keuken en bedden op jouw boot aanwezig zijn. Niet elke boot beschikt hierover dus zoek van te voren goed uit of jouw boot dit wel of niet heeft. Houd er rekening mee dat voor dit type boot wel vaker een vaarbewijs vereist is. Door de faciliteiten betaal je meer voor zo’n boot dan voor een motorboot of sloep. Ga je maar voor een paar uurtjes het water op? Dan is het natuurlijk overbodig om te betalen voor een boot die beschikt over een slaapverblijf. Kies in zo’n geval voor een sloep of motorboot. Ook dit type boot is vaak mooi ingericht zodat je van zowel van de boot als het water kan genieten.

Boten huren: waar kun je dit het beste doen?

Nu je weet dat Friesland een waterrijke provincie is, wil je natuurlijk ook weten wat de beste plaats is voor het huren van een boot. Om een boot te huren in Friesland kun je het beste naar één van de watersport plaatsen gaan. Denk bijvoorbeeld aan Lemmer waar ook een strand in de buurt is. Dit is een mooie plaats om het water op te gaan. In de plaats Heeg zijn ook genoeg mooie boten te huur. Bij het huren van een boot is het belangrijk dat je weet in wat voor omgeving je wilt varen. Zodra je dit weet, weet je ook in welke richting jij je vaarroute kunt plannen. Ga je voor het eerst een boot huren en wil je wat meer advies krijgen? Dan is het verstandig om een bootverhuurbedrijf te benaderen. Deze mensen weten vaak wat voor boot geschikt is voor jouw situatie. Als je voor minder geld een dagje wilt varen in Friesland is het verstandiger om naar een plaats te gaan die minder bekend is. De prijzen die hier gehanteerd worden zijn namelijk een stuk lager.