Varen in Hindeloopen

In de zuidwestelijke hoek van Friesland vind je de kleine, rustgevende stad Hindeloopen. Voor watersporters is dit een hele populaire plaats omdat dit is gelegen aan het IJsselmeer. In de haven vind je heel wat boten. Vroeger was Hindeloopen ook een plaats waar vandaan vele handelsschepen vertrokken. Als toerist moet je waarschijnlijk even wennen aan het Friese accent genaamd Hindeloopers. Deze wijkt heel erg af van andere hoeken waar Fries gesproken wordt. In deze stad kun je namelijk in het dialect echt Middeleeuwse klinkers horen. Dit maakt het echter nog leuker om eens te komen varen in Hindeloopen.

Varen in Hindeloopen: de activiteiten

Ondanks dat handel vroeger heel belangrijk was in Hindeloopen is het tegenwoordig nog steeds een scheepvaart dorp. Wees daarom niet verbaasd als je veel oude tradities voorbij ziet komen. Dat het al een eeuwenoude stad is zie je bijvoorbeeld ook terug wanneer je op een feest ineens iemand een zeemanslied hoort zingen.

Uiteraard is Hindeloopen de perfecte plek om met de boot het water op te gaan. In een zeilboot, sloep, roeiboot of een kano kun je je uren vermaken op het IJsselmeer. Dit is een hele mooi plek omgeven door de natuur. Vanaf de waterkant kun je de stad op zijn mooist bekijken. Wanneer je in Hindeloopen bent zul je dan ook zeker volop kunnen genieten van alles wat deze hoek van Friesland te bieden heeft. Maak bijvoorbeeld eens een heerlijke stadswandeling langs de prachtige grachten om onderweg de monumenten te bekijken. Wil je graag jouw middag op het water combineren met een uitje? Breng dan eens een bezoek aan het museum.

In Hindeloopen zijn er genoeg plekken waar je een boot kunt huren. Voor een dagje ben je in Hindeloopen ook op de juiste plek. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een mooie strandwandeling te maken en jouw dagje uit af te sluiten met uit eten gaan in één van de vele restaurants die Hindeloopen te bieden heeft.

Varen in Hindeloopen

Aanleggen in Hindeloopen

Aanleggen in Hindeloopen kan als passant in de oude vissershaven aan de Ijsselmeerzijde. Hier is elektra en water aanwezig. Voor sanitair moet je even lopen, dit is te vinden bij de jachthaven die hiernaast ligt. Aan de Yndyk, net buiten het centrum is er ook een mogelijkheid om te overnachten. Hier is helaas geen stroom of water te vinden. Wel zijn er sanitaire voorzieningen, deze vind je ongeveer 300 meter verderop. Het voordeel aan deze locatie is dat het er een stuk rustiger is. Zeker wanneer je in de zomer aankomt kan dit nogal wat schelen. In het weekend heb je alleen last van de sportvelden maar dan houdt het ook wel op. Ook heb je een grasveldje een zijn er mogelijkheden om in de schaduw onder een boom te gaan zitten.