Varen in Sneek

Varen in Sneek en omgeving is erg populair door het vele water dat er omheen ligt. Samen met het Sneekermeer, de Sneekerpoort en de Brekken is dit dan ook één van de drukst bezochte vaarroutes in Friesland. Via Sneek kun je op elke locatie komen in Friesland. Een vaarroute uitzoeken die bij jou past zal dan ook geen probleem zijn.

Varen in de binnenstad van Sneek

Wanneer je de binnenstad van Sneek invaart kun je langs de welbekende Sneekerpoort varen. Vanuit deze hoek is het mogelijk om rond de gehele stad te varen. Uiteraard kun je ook eerst de binnenstad te voet gaan ontdekken. Doordat er vele vaarroutes zijn kun je in deze omgeving ook heerlijk rondvaren. Zo komt de Elfstedenroute hier langs maar heb je ook verschillende kleinere routes die je hier kunt volgen. Of je nu een dag wilt varen of een week: er is hier op het water genoeg te doen. Zelfs als je elke dag op dezelfde locatie aanmeert.

Varen in Sneek

Aanleggen in Sneek

Of je nu tijdens de Sneekweek, een zeilevenement of gewoon op een mooie zomerse dag in Sneek wilt aanleggen: dat maakt niet uit. Er is altijd wel wat te doen in Sneek. Je kunt de boot meestal wel aanleggen in de stadsgracht tegenover de Woudvaartsbrug. Let er wel op dat je niet overal zomaar je boot mag plaatsen. Er zijn ook locaties voor abonnementhouders en speciale oude schepen. Een overzicht hiervan kun je vinden op de website van Súdwest Fryslân. Houd er ook rekening mee dat op de meeste plekken kosten zijn verbonden aan het aanleggen. Een ligplaats zonder stroomvoorziening kost 0,85 euro per meter per nacht. Wil je wel graag stroom hebben? Dan kost het 1,30 euro per meter. Woon je niet in de gemeente? Dan betaal je 1,25 euro per persoon extra aan toeristenbelasting.

Varen in Sneek: Openingstijden bruggen

Vaarroutes SneekDe bruggen in Sneek worden in het vaarseizoen elke dag bediend. Zo kun je van 1 april t/m 31 oktober van 9:00 tot 19:00 uur hier gebruik van maken. Buiten deze periode kun je het beste contact opnemen met de gemeente om gebruik te kunnen maken van de bruggen. Dit kan via het telefoonnummer: 058 292 58 88. Dit nummer kun je bereiken op werkdagen van 9:00 tot 16:00 uur.

Activiteiten in Sneek

Wanneer je ervoor kiest om de boot aan te leggen in Sneek kun je mooi de stad bezoeken. De binnenstad op zich is al een prachtige locatie. Hier kun je dan ook prachtig rondlopen en genieten van de mooie huizen, grachten en de geschiedenis hieromheen. Ben je meer van een musea? Dan zit je hier ook op de juiste plek! Zo vind je hier het Fries scheepvaartmuseum en het nationaal modelspoor museum. Beide locaties zijn goed voor minimaal een uur plezier.

Een lekker hapje eten of drinken? Dan kun je het beste de binnenstad induiken. Hier zijn genoeg eettenten en horeca gelegenheden te vinden. Ook is er een bioscoop te vinden waar je in de avond kan genieten van een film voordat je weer de boot op duikt. Al met al is er genoeg in deze stad te doen om je één of meerdere dagen te vermaken.